Inloggen

  In den beginne..
In 1970 richtten een aantal duikers in Assen en omgeving MIRAMAR DRENTHE op. De leden komen uit de drie noordelijke provincies.

Duiken is voor iedereen
De doelstelling van Miramar is om duiken binnen het bereik te brengen van mensen uit zoveel mogelijk groepen uit de bevolking. Miramar heeft nu leden tussen de 16 en 70 jaar oud.

Eisen om te kunnen duiken
Duiken kan bij Miramar vanaf 16 jaar, een half jaar daarvoor kan begonnen worden met de opleiding voor het eerste duikbrevet. Een lid moet om de drie jaar een sportkeuring ondergaan, redelijk kunnen zwemmen en bereid zijn minstens èèn duikbrevet te halen. Om te kunnen duiken moet je, je eigen grenzen kennen. Mensen die snel in paniek raken, kunnen beter niet gaan duiken.
 

Wat houdt duiken in
Bij Miramar Drenthe houdt duiken vooral in, het met behulp van samengeperste lucht onder water zijn en daar wat doen. De eerste tijd vooral allerlei vaardigheden onder de knie krijgen. Later om heen kijken wat er groeit en leeft onder het water en naar wat de mensen aan sporen onder water nalieten. Bij Miramar Drenthe staat de "prestatie" niet voorop, wel het veilig onder water zijn. Miramar Drenthe duikt in zandgaten waarvan er in het noorden nogal wat zijn. Sommige met erg helder water, veel vissen een enkele mooi begroeid.