Inloggen

   Opleiding details
   
  naar overzicht
  12-09-2011 Informatieavond 2 ster opleiding 2012
  geplaatst door semidroog
 

 

Dinsdag 11 september om 20.00 uur is er een informatievond.

 

Deze avond is bedoeld voor iedereen die er over denkt om de 2 ster opleiding te gaan doen, of diegene die verder wil waar hij of zij gebleven was.

We zullen proberen zo goed mogelijk aan te geven wat je kunt verwachten.

Ook zullen we proberen alvast een planning te laten zien voor 2012/2013.

Kortom heb je vragen kom dan zeker even langs, kun je gelijk zien wie je 2*buddy,s zijn of worden! Je kunt je uiteraard deze avond ook opgeven voor deze cursus.

Er gaat een wereld voor je open!


Als sportduiker heb je heel veel mogelijkheden om plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding je horizon.

In de 2*-duikeropleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? Als 2*-duiker duik je binnen de nultijden.
Voordat je je 2*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je in totaal minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van de opleiding.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot 2*-duiker moet je:
- lid zijn van de NOB;
- minimaal 16 jaar zijn;
- beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport;
- beschikken over het 1*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet.

De 2*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je in je opleiding hebt geleerd.

Als 2*-duiker kun je verdergaan met de 3*-duikopleiding. Je kunt er ook voor kiezen om je te verdiepen in specialisaties (IJsduiken, Wrakduiken, Zoeken en Bergen, Driftduiken en Digitale Onderwaterfotografie).

  -