Inloggen

   Mededelingdetails
   
  naar overzicht
  16-11-2018 20:00 Koraalriffen in Groningen
  geplaatst door webredactie
 

Op 21 november geef ik een NOB lezing over koraalriffen met veel biologie, fotos en duiken. Ruil even donker november in voor tropische kleuren.

 

Koraalriffen zijn niet alleen kleurrijk maar hebben ook een enorme biodiversiteit. Hetzelfde zou je van deze presentatie kunnen zeggen, veel kleur en een grote hoeveelheid informatie.

In een meer theoretisch deel worden vragen besproken als: Hoe zijn koralen ontstaan en waarom vind je in de koraaldriehoek in Azië de meeste soorten?

En hoe kunnen koralen zo rijk zijn terwijl ze de zeeën waarin ze voorkomen juist arm zijn aan voedingsstoffen? Daarnaast leer je meer over de ecologie van de rifbewoners, wie eet wie, en hoe voorkom je dat je prooi wordt?

Helaas moeten we natuurlijk ook de bedreigingen besproken worden, waarvan hebben de riffen het meest te leiden?

Dat het publiek uit duikers bestaat wordt ook niet vergeten, misschien heb je ooit wat aan de tips over het duiken op verschillende typen riffen.

Tenslotte mag je als publiek kiezen: gaan we verder met de indeling van koraalsoorten of met de eerste (stoere) koraalonderzoekers? 

 

Plaats: Willem-Alexander Sportcentrum - Zernikeplein 17 - Groningen

Tijd: 21 november 20:00 (inloop 19:30).

Inschrijven: NOB leden kunnen zich via MijnNOB aanmelden. Niet leden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar westley.verdonk@onderwatersport.org

 

Vriendelijke groet,

 

Floris Bennema

  -