Inloggen

   Ingezonden
  Naar alle inzendingen
  ingezonden op 16-03-2009 door Duiksterpetra
  Haaien verstoren zwemwedstrijd in Sydney
 
 
   
 

Haaien verstoren zwemwedstrijd in Sydney

Australië en vooral Sydney blijven in de ban van haaien. Na enkele zwaargewonden door shark attacks in de voorbije maanden werd dit weekend een zwemwedstrijd voor Cronulla Beach (in het zuiden van Sydney) opgeschrikt door twee hamerhaaien. Niemand van de 700 zwemmers geraakte gewond door het snelle ingrijpen van de redders die met hun bootjes de ongewenste gasten verjoegen.

Onder zwemmers
Even werd het heel warm toen één van de twee hamerhaaien onder de groep zwemmers terechtkwam. Toch liep alles goed af. "De zwemmers werden nauwelijks gestoord door de actie van de haaien", vertelt een Life Guard van Cronulla Beach. "We wilden ook geen paniek stichten onder de 700 deelnemers. Met behulp van onze helikopters en onze bootjes hebben we de haaien kunnen verjagen."

Niks gemerkt
Zoals wel vaker reageren de Aussie gelaten op de gevaarlijke haaien. "Bwah, als ik het had geweten, zou ik toch verder gezwommen hebben. De kans dat die haai juist mij uit die 700 zou gepikt hebben, was toch heel klein", relativeerde een deelnemer die niks had gemerkt van de hele ophef.

  reageren