Inloggen

   Ingezonden
  Naar alle inzendingen
  ingezonden op 07-12-2013 door Rene & Karin
  Serious Request
 
 
   
  Het glazen huis van 3FM Serious Request staat dit jaar in Leeuwarden. 3FM vraagt dit jaar aandacht voor kinderen die sterven door diarree. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar ruim 800.000 slachtoffers maakt en het gevolg is van het gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.  Dit jaar staat er ook in Leeuwarden naast het bekende glazen huis een glazen onderwaterhuis. Van 18 tot en met 24 december is het mogelijk om  hier een duik te maken, zodat er zoveel mogelijk geld kan worden opgehaald voor dit goede doel. Het glazen onderwaterhuis staat aan het Lombardplein in Leeuwarden en is een initiatief van Duikvereniging Leeuwarden.
 
Duikvereniging Leeuwarden
Het glazen onderwaterhuis is een initiatief van de Duikvereniging Leeuwarden. Als vereniging hebben zij de handen ineen geslagen en staan ze met een glazen onderwaterhuis op het Lombardplein tijdens Serious Request van 18 t/m 24 december. Vorig jaar december is er met een vergelijkbare actie tijdens Serious Request in Enschede, door duikvereniging Tyros en Diveworld een mooi bedrag opgehaald. De leden van Duikvereniging Leeuwarden waren direct enthousiast om ook dit jaar tijdens Serious Request Leeuwarden het onderwaterhuis tot een succes te maken.
 
Maak een duik voor het goede doel
Van 18 tot en met 24 december staat een duiktank van 6,5m bij 2,5m bij 2,5m groot in het centrum van Leeuwarden. De duiktank is elke dag geopend van 10.00 uur en 22.00 uur. Al vanaf € 10,- kun je een duik komen maken. Duikers die een brevet hebben kunnen zelfstandig een duik maken. Mensen die geen brevet hebben, kunnen duiken onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs. De duiktank is verwarmd, er wordt gezorgd voor duikapparatuur en natuurlijk is een omkleedruimte aanwezig. Je hoeft eigenlijk alleen maar je zwemkleding mee te nemen. Iedereen die een duik komt maken doneert rechtstreeks het bedrag aan Serious Request. Kom dus ook een duik maken in het glazen onderwaterhuis en help daarmee de kindersterfte door diarree terug te dringen!

Volg ons ook op Facebook en Twitter
En hou vanaf medio midden volgende week de site
Glazenonderwaterhuis.nl in de gaten.