Inloggen

   Ingezonden
  Naar alle inzendingen
  ingezonden op 13-04-2013 door webredactie
  KRO De Wandeling: Onderwaterballet in een rolstoel
 
 
   
 

In KRO De Wandeling (zaterdag 13 april, 18.30 uur, Nederland 2) heeft Sander een bijzonder gesprek met de Engelse Sue Austin. Zeventien jaar geleden loopt zij een virusinfectie op waardoor haar zenuwstelsel wordt aangetast en ze niet meer goed kan lopen. Na een ongelukkige periode, waarin ze veel op bed ligt en zich zo nu en dan een beetje verplaatst op krukken, besluit ze een rolstoel te gaan gebruiken.

 

Een wereld gaat voor haar open; ze kan zich na lange tijd weer vrij bewegen. Sue ziet haar rolstoel niet, zoals veel andere mensen, als beperking maar als een vorm van nieuwe vrijheid. Ze wil de hele wereld laten zien dat je niet zielig bent in een rolstoel en dat je hem ook kunt gebruiken voor allerlei doeleinden, zoals bijvoorbeeld kunst.

 

Als ultieme kunstuiting ontwerpt ze een rolstoel waarmee ze kan duiken! Met haar rolstoel maakt ze onder water een bijzonder schouwspel. Omringt door vissen en koraal ervaart Sue de ultieme vrijheid. Haar waterballet trekt de internationale pers en betovert vele mensen. Sue inspireert velen door te laten zien dat je nog veel kunt doen ondanks een handicap.

 

Sander de Kramer gaat samen met Sue duiken in de Rode Zee in Egypte en wandelt met haar door Sharm el Sheikh.

 

Benieuwd hoe Sue in haar rolstoel de onderwaterwereld ontdekt? Bekijk het filmpje.

 

KRO De Wandeling, zaterdag 13 april om 18.30 uur op Nederland 2 (herhaling zondag 14 april om 8.30 uur en dinsdag 16 april om 16.10 uur)